HOME| Home | Agenda | Museum | Het Station | Educatie | Contact


Van Tot/met Evenement
31 maart-2023 12 mei 2023

Het Goors Historisch Museum kleurt oranje! Dat heeft alles te maken met het eeuwfeest van de Oranjevereniging Goor. Het Diepenheims Oranjemuseum heeft prachtige artikelen beschikbaar gesteld voor een speciale Oranjetentoonstelling in Goor. De officiële opening daarvan is op 31 maart en geldt als de aftrap voor het 100-jarig jubileum van de Oranjevereniging. Conservator Gerdien Smeenk van het Goors Historisch Museum: “Het is een leuke afwisseling van borden, kopjes, schilderijen en andere prachtige Oranje-relikwieën. Zelf vind ik een oleografie van Wilhelmina (foto) wel één van de topstukken.”…

Voor het Goorse museum betekent het ook dat de deuren weer opengaan nadat het museum een tijdje gesloten was vanwege de torenhoge energieprijzen. De opening van de expositie op 31 maart zal worden verricht door loco-burgemeester Hannie Rohaan van de gemeente Hof van Twente en is daarna gratis te bezoeken en te bewonderen tot en met 12 mei op dinsdag en donderdag van 09:30 uur tot 12:00 uur en van 13:30 uur tot 16:30 uur én op woensdag en vrijdag van 13:30 uur tot 16:30 uur.

2 april-2023 september-2023

Graftrommelexpositie Goor weer open
Op zondag 2 april is de graftrommelexpositie in de aula van de begraafplaats aan de Markeloseweg in Goor weer open voor bezoekers.
In de aula zijn er, naast de gerestaureerde Goorse graftrommels, ook trommels, materialen en gereedschappen uit andere delen van Nederland en daarbuiten te zien. Vrijwilligers van Stichting Historisch Goor zullen aanwezig zijn om de bezoekers te vertellen over de geschiedenis van de graftrommels en het restaureren ervan.
Sinds de eerste openstelling in 2010 is de expositie flink uitgebreid en is het zeker de moeite waard (nog) eens te gaan kijken. Ook een wandeling over de begraafplaats is de moeite waard.
In 2021 is er veel onderhoud gepleegd en is met de aanplant van veel groen de biodiversiteit uitgebreid.
De expositie is tot en met september op elke eerste zondag van de maand geopend van 14.00 - 16.00 uur.
De entree is gratis, een bijdrage in de bus wordt op prijs gesteld.

     
     
april  t/m september Elke eerste zondag van de maand EXPOSITIE GRAFTROMMELS